De man met de Hamer...
Blijf op de hoogte en volg Wisse
26 Maart 2007 | Nederland, Amsterdam
Ook blijven we ons interesseren voor de bezienswaardigheden van het eiland. Zo hebben we de Christophel berg beklommen, dit is de hoogste berg van Curaçao en bied een mooi uitzicht. Een groot nadeel van deze berg is dat het noodzakelijk is om voor 6 uur je horizontale positie in te ruilen voor een actieve wandelhouding. Na een uur stijl omhoog te hebben gelopen kwamen we aan op de top. Helemaal gebroken hebben we een vlag op de top neergezet. Het uitzicht maakte een hoop goed. Je kunt vanaf daar het hele eiland zien en bij mooi weer ook Zuid Amerika. Helaas was het bij ons nog erg bewolkt waardoor dit onmogelijk werd gemaakt. Toch was het erg leuk en hebben we de rest van de dag aan het strand gehangen. Ook zijn we andere stranden gaan bekijken en zijn we naar een voorstelling van Cabaretier Jan Jaap van de Wal geweest. We hebben ons zelfs verlaagd tot het niveau om te vragen of we met hem op de foto mochten. De show was erg grappig. Ook was het apart om op een strand met palmbomen naar cabaret te kijken.
Onze schitterende auto doet het nog steeds. Onze extra optie van open raam hebben we toch maar laten oplossen. Het gaf ons toch geen veilig gevoel. We besloten dus maar naar onze autoverhuurder te gaan. Onze grote vriend blijkt een immens grote kennis van auto’s te bevatten. Na twee seconde had hij al door dat het raampje vastzat dus kwam hij even later aanwandelen met een hamer en na een paar rare klappen deed het raam het ook weer. Inmiddels hebben we ontdekt dat ons stuurslot dezelfde wonderbaarlijke gave heeft, als je tegen dingen aanslaat gaan ze het weer doen!
Op stage gaat het langzaam beter, we weten beter hoe we onze tijd moeten vullen en krijgen meer contact met de jongens. Wel moet je overal achter aan rennen en staat niks in het rooster vast, als er wat anders te doen is vallen onze uren uit en hebben we dingen voor niks voorbereid. Dit is normaal op de Antillen dus moeten we er maar aan wennen.
Als je beesten tegen komt zijn ze erg mooi. Ze hebben we salamanders, leguanen, flamingo’s, slangen, wilde geiten en honden gezien. Deze dieren vind je helaas ook dood aan en op de weg. Deze worden blijkbaar niet gezien en de auto’s zijn toch groot (er rijden alleen maar jeeps en pick-ups en hummers) genoeg om ze omver te rijden. De geiten zijn ook vaak langs de weg in de berm te vinden, een gebruik is hier dat degene die de geit aanrijdt hem ook mag hebben. De zweepslang is een slang van een meter die niet giftig is, maar als hij zich laat zien wordt hij voor de zekerheid doodgeslagen. Je weet het immers nooit met slangen.
Ook de onderwaterwereld is prachtig. Sinds enkele dagen hebben we een heuse snorkelset gekocht. Nu vermaken we ons uren in het water en zien we de meest aparte en kleurige vissen, kleine inktvissen, barracuda’s, schildpadden. De inktvis blijkt het grappigst. Als je ze laat schrikken maken ze de zee, net als in tekenfilms zwart. De zee is erg helder en je kunt makkelijk 40 meter vooruit of onder je kijken. Dit maakt het duiken en het stiekem gluren onder rotsen gemakkelijker. Wel moet je je rug goed insmeren. Deze verbrand je namelijk twee keer zo snel weet ik nu uit ervaring. Hierdoor wordt het slapen nog lastiger. Gelukkig zijn de dagen erg vermoeiend en slaap ik hier als roosje.
26 Maart 2007 - 17:08
Eline:
Dat je ons in het vorige stukje vermeld is wel erg lief hoor. We houden jullie in de gaten en als het echt fout is komen we die kant uit hoor ;) Mis Curaçao heel erg, ik heb gewoon heimwee! Als jullie terug zijn doen we een drankje met zijn viertje hoor. Veel plezier nog! -
26 Maart 2007 - 17:18
Gert Jan:
Mooi verhaal en leuke foto's!! Ga zo door!!!
XXX Gert Jan -
26 Maart 2007 - 17:41
Jolenta:
Hoi Wisse,
Leuk verhaal weer, en hele lueke foto's! We waren afgelopen weekend in Zeewolde, hint hint hint, misschien iets vergeten????
Verder alles goed hier!
Kus van je zus! -
26 Maart 2007 - 17:45
Wisse:
Pappa nog van harte gefeliciteerd. Ik snapte de hints en had een smsje gestuurd hoor! XXX -
26 Maart 2007 - 18:27
Pap / Mam:
Hoi Wisse,
Nog bedankt voor je felicitatie. We hebben je wel gemist dit weekend. Als cadeautip dacht ik zo’n beeld wat je maakt met de creatieve therapie. Heb je toch altijd al gezegd dat ik een persoonlijk gemaakt iets altijd nog het leukst vind. Volgens mij ben je na de eerste twee klassen van de lagere school niet meer zo crea bezig geweest. Je doet aan beeldhouwen, fotografie en dansen cq schuren. Curaçao doet echt goed vind ik. Begrijp ik uit de foto’s dat je met een groep van je stage de berg bent opgegaan?
Wel een leuk clubje mensen waar je mee omgaat lijkt mij. De foto’s worden ook steeds mooier. Zelfs van zo’n lelijke zonsondergang weet je nog iets goeds te maken. Hmm. Jaloers zijn we niet hoor. In Zeewolde maken we ook heel wat mee. We maken wellicht nog mee dat er bestrating komt in ons mooie centrum. Als het af is komen ze met nieuwe plannen. Verder is de Edah vervangen door een Plus markt en komt er als klap op de vuurpijl een van Haren. Zoë dacht aan de zoveelste kapper. Dus je maakt wat mee hier zo. Je zult wel heimwee hebben. Wel ik stop er weer mee. Dit is al meer dan je kunt verwerken op zo’n afstand.
Groetjes Pap, Mam en Zoë -
27 Maart 2007 - 08:44
Rikkert:
Heej Wis,
Je verhalen blijven boeien! Het kan trouwens zijn dat je mn zwager Gerrit tegen komt daar. Die ging met een klant van hem mee. Dit ter ere van het feit dat Curacao deze week voor het eerst een AH krijgt. Kun je mooi voor je vertrouwde boodschapjes heen. Lekker potje Calve pindakaas, of is dat uberhaupt wel daar te krijgen. Anyway, ik lees wel of je er nog een keer komt. -
27 Maart 2007 - 11:28
David S:
Leuke foto's weer! Hopelijk hou je het vol in die zon.. lijkt me toch wel erg warm -
27 Maart 2007 - 20:17
Bo:
Gezellige boel op je stage, en die stagaires zijn bijna net zo gek als ons hier in Zeewolde! Maar leuk verhaal en foto's weer. Volgens mij is het een prachtig volk wat daar leeft, aan de verhalen op te maken. -
28 Maart 2007 - 15:55
Mies:
Hey Wis, het is hier bijna net zulk mooi weer als daar, alleen de temp laat wat te wensen over. Nog lekker aan het smeren dus met factor 50. Het blijven idd mooie verhalen. Mocht je nog tijd over hebben dan, begin eens aan een boek ofzo :) Nou gozer, ik wacht weer op de volgende foto's!!
X Mies -
28 Maart 2007 - 22:09
Ernst:
ik mis nog een plaatje van een veredelde rapper in actie... -
29 Maart 2007 - 06:41
Mo:
Hej Wisse:) wat een mooi verhaal toch weer..en geweldige foto's! je hebt al veel gezien zie ik...gaaf zeg..en al die mooie beesten daar..nou blijf genieten zal ik zeggen! hier in huizeparkzicht genieten we ook vol van de zon op ons balkonnetje:P!liefs
31 Maart 2007 - 17:39
Bo:
He Wisse, Daav en ik hebben geboekt! De 31e van mei om 15:55 uur mag je ons van het vliegveld komen halen! Tot dan :D -
04 April 2007 - 09:32
Gert Jan:
Zou er niets gebeurd zijn met Wis? Het duurt zo lang.... -
04 April 2007 - 09:49
Cris:
Vette shit hoor boef!! Nou geniet maar lekker van het luie leven rapper!
Bart en ik hebben een huis in Zeewolde. Als je terug komt mag je wel een kopje suiker komen lenen. -
04 April 2007 - 20:44
Steven:
Daaf en ik wonen sinds vandaag ook samen. Dus als je een goed boek wilt lenen, moet je niet bij ons zijn. We hebben helemaal geen boeken namelijk, stoer he?
Suiker hebben we wel. En je mag het vol lenen. Maar als ik jou was zou ik op het aanbod van Cris ingaan. Behalve als je in Zwolle bent, of je hebt zin om te reizen/wachten. -
07 April 2007 - 11:09
Pappa:
Hé Wisse,
Het is op deze site te merken dat je je aangepast hebt aan het leven en ritme van je omgeving. De tijd tussen de berichten nemen toe. Alles goed daar???
Hier is het ook eindelijk terrasjesweer.
Hoop dat je veel beleeft dit lange weekend vrij. We lezen het wel weer. Prettige pasen en veel plezier.
Liefs van ons allen. -
08 April 2007 - 10:24
Sparta - Zeewolde: 3-0
Rood: Maik -
09 April 2007 - 21:19
Mies:
Hey gozert, alles lekker daar. Wij hebben ons dit weekend ook een beetje tropisch gewaand, beachparty in de GS. Mocht je wat foto's willen zien, www.airbox.tk. Wacht weer op wat mooie foto's van jou. Je kamer bijvoorbeeld.
Kus