Bon Bini Kòrsou! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Wisse Veurman - WaarBenJij.nu Bon Bini Kòrsou! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Wisse Veurman - WaarBenJij.nu

Bon Bini Kòrsou!

Blijf op de hoogte en volg Wisse

03 Maart 2007 | Nederland, Amsterdam

Het eerste gevecht is een feit. Bij het uitstappen van ons vliegtuig kregen wij een warmtegolf over ons heen. Na een wilde worsteling met mijn trui moesten we gelijk wennen aan de temperatuur. We kwamen om 19 uur aan en het was nog ruim 28 graden. Alles is anders. De temperatuur, de geur en de mensen.

Op het vliegveld werden we verwelkomt door Rudin en Tamar (twee klasgenotes). Na een korte verhaaluitwisseling moesten we direct door naar ons appartement. Daar stond onze tijdelijke huisbaas op ons te wachten. Onze huisbaas heet Max Martina. We werden gelijk hartelijk ontvangen en we moesten mee naar zijn veranda. Daar kregen we twee ijskoude biertjes en moesten we kennismaken met zijn kat. Hij had hier een hele grappige naam bedacht, namelijk Muis. Hij legde kort uit dat een kat juist muizen vangt en wij lachten maar vriendelijk mee. Wij vertelden dat onze kat ook Muis heette. Hierdoor viel een korte pijnlijke pauze en bleek zijn grap dus iets minder briljant.

We vertelden dat we uit Zwolle kwamen. Dit was toevallig! Hij had er vanaf 1969 acht jaar gewoond op de groene weg. Hier woon ik dus aan. Ongeveer 2,5 uur hebben we geluisterd naar zijn levensverhaal. Voor de rest heeft hij aan een stuk doorgerateld. Toen hij merkte dat ik af en toen vermoeid wegzakte stopte hij pas. Dit was ook niet zo gek naar 12 uur vliegen.

Ons appartement bevalt erg goed. We hebben een slaapkamer, badkamer en een keuken. Buiten hebben we samen met onze huisgenootjes een tuin met veel schaduw. Het enige wat tegenvalt is de koude douche. Hier valt nog niet aan te wennen. Lekker lang douchen is er dus niet bij. Het schijnt dat ze nergens warm water hebben op Curaçao. Dit is niet nodig omdat het elke dag natuurlijk snikheet is. 18 maart mogen we in een grotere appartement met twee slaapkamers voor dezelfde prijs!

De tweede dag werden om 8 uur wakker gebrand door de zon. Nog vermoeid besloten we een stukje te lopen om te ontbijten. Na ongeveer honderd meter leek het net alsof we in de Sahara waren beland. Het is bijna niet te doen om op Curaçao te lopen. Na een half uur lopen kwamen we in een klein wegrestaurantje waar de een familie van moet rondkomen. Na een half uur uitleg met handen en voeten over de kaart besloten we veilig een pistoletje ham kaas te bestellen. Daarbij namen we een lekker bak zwarte koffie. Alleen in de koffie doen ze automatische 8 scheppen suiker bij. Deze bocht was dus niet te drinken. We hadden natuurlijk geen poot op te staan, want de koffie was nog steeds zwart.

Op terugweg besloten we voor drie dagen een auto te huren. Deze hebben we voor drie dagen gehuurd, zodat we een stuk mobieler zijn geworden. Deze auto heeft een automaat, airco en een cd speler! De kennismaking met het verkeer was ook een hele belevenis. Je moet hier zo hard rijden, rechts en links in halen en toeteren als je mooie vrouwen ziet staan. Daarnaast rijden Antilianen met alcohol op en bellen ze constant. Rechts heeft geen voorrang en knipperlichten gebruiken doen ze niet aan. Dit was even spannend maar het wend erg snel.

Wat me de eerste twee dagen is opgevallen dat iedere Antilliaan te vriendelijk is en graag ouwehoert over zijn eigen levenslessen. Erg interessant en leerzaam maar soms erg vermoeid. Even kort wat vragen is er niet bij. Dit maakt het eiland wel erg gezellig en toegankelijk.

De derde dag besloten we samen met onze huisgenoot Ellen naar het Westpunt te gaan. Hier hebben ze mooie stranden en hoge golven. We besloten eerst naar de Kleine Knip te gaan. Dit is een klein wit strandje. De zee is 27 graden en erg blauw. De plaatjes in onze reisgidsen liegen echt niet. We besloten onze lichtgevende torso te tonen aan de zon. Dit was helaas voor korte duur omdat het toen begon te regenen. Hierdoor zakte de temperatuur naar 25 graden, waardoor het steenkoud begon te worden. Naar een kortsprintje zaten we weer veilig in de auto en reden we naar Boca. Dit is een plek waar hoge golven voorkomen dit kapot slaan op de rotsen. Hier kun je prachtige rondhuppelen en surfen. (zie de foto’s)

’s avonds zijn we naar Sinco geweest. Deze stoere hiphop tent draait knoerthard alleen maar rap en reaggea. Niet echt mijn ding maar het was wel mooi om te zien dat de Antilianen er helemaal wild van werden. De kroeg was trouwens wel mooi. Stond op een berg en was helemaal open, waardoor een verkoelend briesje ons gelukkig maakten.

Maandag beginnen we met onze stage. We hebben om 9 uur afgesproken met onze stagebegeleider. Normaal beginnen ze om 7 uur, maar de telefoniste vertelde ons dat Mauricio altijd wat later komt… Goed zo!

• 03 Maart 2007 - 20:53

Wisse:

De rest van de foto's volgen nog.. Dit is namelijk een gigantisch tijdrovende klus! XXX

• 03 Maart 2007 - 21:45

Jolenta:

Geweldig wat leuk....ja we zijn al jaloers! Have fun en succes maandag maar ik geloof wel dat dit goed komt.

Groetjes Jolenta

• 03 Maart 2007 - 23:32

Gert:

Wij zijn stappen in Zet Zet Zwolle... Lees het morgen wel!

XXX van Steef, Bun, Bo en Gert

• 03 Maart 2007 - 23:37

Ryan:

mooi om te horen dat je toch nog geland bent, want ik begon mij al een beetje zorgen te maken. je maakt mij trouwens niks jaloers, want wij hebben namelijk ook regen(de laatste drie dagen).
    ben erg benieuwd naar de rest van je foto's en je mooie verhalen! succes maandag.

xxx

• 04 Maart 2007 - 02:53

Inge W:

wat een lekker welkom, haha. ennuh; regen wanneer jullie net willen gaan zonnebaden?? schrok de zon zo van jullie witte huid;)
    succes maandag!!

• 04 Maart 2007 - 04:15

Steven:

Leuk strand en zo, maar eehm. Waarom staan er nog steeds geen vrouwen op de foto? Het duurt mij iets te lang... Het vrouwelijk schoon in de hiphoptent hadden we/ik graag op de gevoelige plaat vastegelegd zien worden.

• 04 Maart 2007 - 13:39

David S:

Denk dat je idd maar snel die foto's op de site moet zetten, verhalen zijn leuk, maar foto's vertellen ook iets

• 04 Maart 2007 - 15:07

Berber:

hahaha wat een verhaal, leuk geschreven!! Volgens mij past die mentalileit daar je wel :D Waar ga je precies stage lopen? Veel succes en geniet er van, maar dat komt vast goed!
    Kus

• 04 Maart 2007 - 16:53

Inga Blinga! :):

Ben serieus echt jaloers!! Je verhaal klinkt te mooi om waar te zijn! Als je alle mooie plekken goed in de gaten houd en fotografeert weet ik waar ik volgend jaar ook naartoe moet! Want ik ga er hoe dan ook ook heen. Heel veel plezier!
    Liefs

• 04 Maart 2007 - 21:22

Gert Jan:

Je maakt ons te jaloers! Schrijf meer mooie verhalen. XXX

• 05 Maart 2007 - 08:47

Daaf:

Hee Koning Wis!

Goed verhaal! Maar zoals Steef al eerder schreef, we moeten wel die vrouwen zien waarmee jij vol staat te schuren in zo'n hip hop tent. Na het lezen van dit verhaal ga ik helemaal knetterhard sparen! :) Schrijf zoveel mogelijk mooie verhalen... Succes op je stage!

xx

grt Josua & lianne en...

• 06 Maart 2007 - 11:53

Bo:

He broeder!
    Klinkt goed allemaal... Daaf en ik komen in juni langs. Dat is het plan in ieder geval. Nog maar zien of we genoeg geld bij elkaar kunnen schrapen. Maar komt vast goed! Succes met je stage, en geniet ervan!

xx Bo

• 06 Maart 2007 - 21:20

Maarten:

Klinkt goed, Wisse. Je bent nu al aan het werk, hoe bevalt het?? Veel plezier.

Rustig aan

• 07 Maart 2007 - 10:56

Gio:

best mooi verhaal wisse. ik heb wel gelachen, geen warm water ha ha..... dat had ik je ook kunnen vertelen. en ja, de mensen praten veel over hun zelf, maar je ben nu in een paradijs op aarde en dacht jij dat het water niet zo blauw was now wacht maar ga eens keer naar aruba en dan zie pas wat mooi is ons stranden en zee. maar hier gaat alles goed, alleen het weer ja, dat kunnen we niks aan doen, dat is egt holandse weer regen en meer regen. wisse we wensen je veel sucsses met je stage en we horen nog van je. grrrr gio